Dr. LASSÁNYI GÁBOR

Dr. LASSÁNYI GÁBOR

Miben segíthetek?

Egyéni segítő beszélgetések nehéz élethelyzetekben és krízisekben

Az általam tanult komplex módszerekkel kísérem ügyfeleimet nehéz élethelyzetekben, magánélettel vagy munkával kapcsolatos döntésekben, krízisekben, különböző veszteségek és új élethelyzetek feldolgozásában.

Jelentős tapasztalatom van válás és újrakezdés témakörben, ezekben a helyzetekben a veszteségfeldolgozás mellett támogatom ügyfeleimet egy új autentikus és harmonikus élet kialakításában.

Meseterápiás foglalkozások

A népmesék nemcsak szórakoztató történetek, hanem egyetemes tudás hordozói is, amelyek évezredes tapasztalatokat, viselkedési mintákat, problémával való megküzdési módokat is bemutatnak, valamint az emberi élet minden részletéhez tükröt tartanak számunkra. A meseterápia egyedisége abban áll, hogy életkortól függetlenül képes segítséget nyújtani a kihívásokkal küzdőknek. Gyakorlatilag nincs olyan élethelyzet, leküzdendő akadály, feldolgozandó nehézség, amelynek ne lenne meg a mesei előképe: legyenek azok párkapcsolati, munkahelyi és önismereti problémák, vagy akár veszteségek feldolgozása.

Az alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozásokon és segítő beszélgetéseken a Boldizsár Ildikó-féle Metamorphoses Meseterápiás Módszerrel dolgozunk, ami kiegészül klasszikus coaching technikákkal. 

Szexuális nehézségekkel, kihívásokkal kapcsolatos tanácsadás

A szexualitás bár átszövi életünk szinte minden aspektusát, mégis az egyik leginkább tabusított téma a hétköznapi beszélgetésekben. Pedig a jó szex hatalmas örömforrás lehet az életünkben, amely pozitívan hat egészségünkre, szociális kapcsolatainkra és egész életminőségünkre.

Képzésben lévő szexológus tanácsadóként vállalom az ezzel a területtel kapcsolatos segítő és tanácsadó beszélgetéseket bármilyen szexuális orientációjú ember számára. 

Kompetenciahatáraim figyelembevételével szükség esetén javaslok szakorvost, vagy más szakembert ügyfeleim számára. 

Kink szexualitással kapcsolatos tanácsadás

A kink szexualitás erotikus játszóterünk egyik legizgalmasabb, ám gyakran félreértett területe, amelybe beletartoznak a különböző irányító és követő erődinamikák (pl. a BDSM-játékok), a fétisek és mindazon dolgok, amik eltérnek a társadalmunkban „hagyományos”-nak vagy hétköznapinak tartott erotikus tevékenységektől. A kink szexualitás iránt érdeklődő emberek egy részében azonban gyakori a szégyen, a félelem, ami gátjává válhat a biztonságos, szeretetteljes és önazonos kapcsolódásnak vágyaikhoz és partnereikhez.    

E terület ismerőjeként örömmel vállalok segítő és tanácsadó beszélgetéseket a kink témákban is.

Párkapcsolati tanácsadás monogám és nem monogám kapcsolatban élőknek

Míg társadalmunk meghatározó része számára biztonságos és megtartó keretet jelentenek a hagyományos, monogám kapcsolati modellek, mások különböző nyitott rendszerekben tudnak önazonos és jó minőségű életet élni. Megtalálni magunk és szeretteink számára legmegfelelőbb, szeretetteljes és fenntartható életformát, azonban sokszor nem könnyű.

Ezekben a helyzetekben is nagy örömmel vállalok segítő beszélgetéseket egyéneknek és pároknak is.

Páros fejlesztés és beszélgetés pároknak 

Kolléganőmmel, Gombás Katalin meseteraputával és life coach-csal vállalunk párkapcsolati nehézségekkel kapcsolatos segítő beszélgetéseket párok számára, illetve összeállítunk párokra szabott fejlesztő programokat.