Dr. LASSÁNYI GÁBOR

Dr. LASSÁNYI GÁBOR

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Lassányi Gábor vagyok, régész, egyiptológus, kempo oktató, meseterapeuta, life coach, képzésben lévő mentálhigiénés- és szexológus tanácsadó - néhány olyan cím, ami eddig voltam és részben most is vagyok. És nem utolsósorban két kamasz édesapja.

Szeretek úton lenni, lelki otthonom a sivatagok, kopár sziklák és az akácialigetek világa. Tanulmányaimat az ELTE-n végeztem, ott is doktoráltam.

Több mint húsz éven át dolgoztam ásatásokon Budapesten és Kelet-Afrikában: Egyiptomban, Szudánban. Szerveztem országos kiállításokat több régészeti témából és a római kori mágiáról.

Negyvenes éveimhez közeledve lassan irányt váltottam: a halottak világa felől inkább az élők felé fordultam. Elvégeztem a Boldizsár Ildikó-féle Metamorphoses Meseterápiás Módszer alkotó-fejlesztő meseterapeuta képzését, aztán újabb segítő képzések következtek.

Társalapítója vagyok a Szexkultúra podcastnak, ami az elmúlt három évben a leghallgatottabb magyar nyelvű, szexualitással foglalkozó műsorrá vált.

Hiszek a test, a gondolkodás és a lélek egységében és abban, hogy az élet különböző nehézségeinek feldolgozáshoz érdemes mindhárom területtel együtt foglalkozni.

Hiszek abban, hogy az orvostudomány, a pszichológia és a különböző szellemi hagyományok, - így a mesék is - hiteles és tudományosan megalapozott formában együtt segíthetnek a modern kor emberének, ugyanakkor távol tartom magam mindenfajta leegyszerűsítő „konyhapszichológiától” és azonnali megoldásokat kínáló ezoterikus módszerektől.

Személyes információk

  • Név Dr. Lassányi Gábor
  • Email kapcsolat@lassanyigabor.hu
  • Telefon +36 20 323 5085